Mazsolacsata

Rólam és dolgos mindennapjaimról szól a blog. Örömeimről és bánataimról. mazsolacsata@gmail.com

CÍMKÉK

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Már itt is

Friss topikok

  • Szvetlana: jaj de jó! akkor még megrágom még egyszer ezt a költözős témakört, aztán nekiállok hegeszteni, és ... (2009.09.08. 13:42)
  • Szvetlana: jövök....., adom.......:-))) (2009.09.07. 23:04)
  • Vaszilisza: másoljam ide a korábbi reklamációidat mások felé? (2009.09.07. 19:50)
  • Szvetlana: úgy legyen (2009.09.03. 11:06)
  • Vaszilisza: Zira még hagyná is, hogy kilakkozzam... csak nem állna neki jól :-D (2009.09.02. 16:22) Tudtátok?

muki

IDEGROHAM!!!

2009.06.05. 19:35 | Szvetlana | 2 komment

Annyira kivagyok!!! Nagyon gáz napom van, egész nap látni se, hallani se akartam senkit, meg semmit. Egyszerűen nem volt kedvem semmihez, pedig el kellett volna mennem barátnőzni is, de ma nem megy. Gondoltam elücsörgök békésen a net előtt, elolvasom a Nők Lapját. Aha! Persze, ahogy én azt elképzeltem. Először a NL-ban b*ta fel az agyamat egy vitaindítónak szánt cikk, amelyben egy pár arról beszél, hogy lehet, hogy ki kellett volna húzni az inkubátort, mert a gyerek fogyatékos lett, minek tartják a koraszülötteket életben, és be kellene adni intézetbe, ráadásul ikrekről van szó. Most is kiver az ideg!

Jó valahogy lenyugtatom magam, vacsi, visszaülök a gép elé, beleolvasok egy blogba, ahol egy biztos nagyon csittifitti hölgy, aki életében nem küzdött súlyfelesleggel, azt fejtegeti, hogy aki kövér haljon meg, mert az olyan megérdemli. Okés, rendben van, lelke rajta, engem nem zavar senki vallásos meggyőződése, abszolút toleráns vagyok. Csak az zavar, hogy a mai világban állandóan azt kell hallgatni, hogy a kövér ember nem ember, pláne nem normális, és mindegyikük egy labilis félnótás, aki otthon a TV előtt ülve reggeltől-reggelig tömi magába merőkanállal a zsírt, meg a cukrot. Én köszönöm jól vagyok, meg leszarom, csak egy kicsit kezd ez már sok lenni. Aztán nem csoda, hogy az amerikai filmekben is a becsavarodott tinilövöldözők, nagydarab lányok, fiúk, akik a súlyuk miatt az iskola lúzerei. Persze nem csoda, hogy a valóságban is ezeknél a tiniknél szakad el a cérna, ha mindenhonnan mindenféle biomacák, meg ápdét pasik osztják az evangéliumot arról, hogy kövér ember nem azonos értékű ember a sovány emberrel. Ezt már itt Magyarországon a Minorbink is rég kinyilatkoztatta.

El kellene már ezen kicsit gondolkozni. Pont néztem múltkor ezt a House-s részt a kövér kislánnyal, akit a végén nem tudnak megmenteni. Azon gondolkodtam, hogy én nagyon szerencsés lehetek, hogy nem lett belőlem lúzer, mert lett volna rá lehetőség, meg hogy milyen jófej gimibe jártam. Pedig nem, nem, egyedül rajtam múlt, az én hozzáállásomon. Ha én is elhiszem ezt a sok hülyeséget, simán jöhetett volna a lövöldözés, vagy a becsavarodás mert a tinik mindenütt egyformán kegyetlenek.

Azt vettem észre ráadásul, hogy a kövér embert a legegyszerűbb bántani, az már úgy megy mint azok a kötőszavak, ha témához tartozik, ha nem. Nagyon okosékat meg bezárnám egy pár hónapra egy 100-150 kilós testbe, aztán tessék nagyon  okosnak lenni.

Aviszontlátásra!!!

A bejegyzés trackback címe:

https://mazsolacsata.blog.hu/api/trackback/id/tr341166102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vaszilisza · http://maganorultekhaza.freeblog.hu 2009.06.06. 10:50:48

Most ehhez mit szóljak hozzá, magam is inkubátorszökevény lévén, egy kripli férjjel, mindketten túlsúlyosan?? :-D

Az igaz, hogy nagyon más egy teljesértelmű, de testi fogyatékos gyereket nevelni (pl. akinek az inkubátorban annyi oxigént kellett az agya "megtartásához" adagolni, hogy attól elszállt a látása, pár ilyet ismerek magam is), vagy egy értelmileg sérültet. De hogy a koraszülötteket nem kell életben tartani... grrr.

Néha eszembe jut, hogy milyen jó nekem, hogy harminc éve még nem volt olyan fejlett a méhen belüli diagnosztika, mint ma. Mert lehet, hogy úgy most nem írogatnék itt... :-(

Szvetlana 2009.06.06. 12:02:45

valószínűleg azért borít ki annyira, mert van némi személyes érintettségem a dologban. Szintén egy ikerpár, kisfiú+kislány, egyik fél kiló, másik 90 deka, amikor megszületnek. Egyesek szerint ki kellett volna húzni az inkubátort, ugye. Mindketten gyönyörűek, a kislány okos, szép, ügyes gyermek, miután a problémákkal megküzdöttek jövőre suliba megy. Húzták volna ki az inkubátort? A kisfiú ugyanúgy szép, okos, ügyes és autista, nem bizonyított, hogy az autizmus a koraszülöttségből keletkezik. Azt írják ezek a szülők, hogy amikor 2 hónapig nem aludtak, rögtön adták volna intézetbe a gyereket. Az ikrek anyukája 6 éve nem alszik, nem adja intézetbe. Ezt az intézetbe adós dolgot is elítélem, bár ezzel hamarabb tudnék megengedő álláspontra helyezkedni. Nade, hogy az inkubátort kihúzni!!!
Igen, én is tudom, hogy nagyon sok az olyan kisbaba, akinek az inkubátor miatt látásproblémái lettek, vagy megvakult, biztos hogy nehéz, de én úgy látom, hallom, hogy így is lehet teljes életet élni, nem? Kíváncsi vagyok mi lesz a cikk folytatása. Félek, hogy még egyszer-kétszer kiborulok:(.
Címkék: kaja norbi gyilkosság kövér iker inkubátor ápdét biomaca
süti beállítások módosítása