Mazsolacsata

Rólam és dolgos mindennapjaimról szól a blog. Örömeimről és bánataimról. mazsolacsata@gmail.com

CÍMKÉK

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Már itt is

Friss topikok

  • Szvetlana: jaj de jó! akkor még megrágom még egyszer ezt a költözős témakört, aztán nekiállok hegeszteni, és ... (2009.09.08. 13:42)
  • Szvetlana: jövök....., adom.......:-))) (2009.09.07. 23:04)
  • Vaszilisza: másoljam ide a korábbi reklamációidat mások felé? (2009.09.07. 19:50)
  • Szvetlana: úgy legyen (2009.09.03. 11:06)
  • Vaszilisza: Zira még hagyná is, hogy kilakkozzam... csak nem állna neki jól :-D (2009.09.02. 16:22) Tudtátok?

muki

Már megint kaja

2009.06.20. 20:00 | Szvetlana | Szólj hozzá!

Teljesen odavagyok Max konyhájáért, valószínűleg mert mindig csodálattal tekintettem azokra a hímneműekre, akik jól főznek, és szívüket, lelküket beleadják. Még a férfiakról kialakított ultramaszkulin ideálképembe is simán bele tudom illeszteni ezt a tevékenységüket:). Nem hajtok persze Maxre, csak rajongó vagyok. Szóval ott találtam ezt a fagyi-olívaolaj-só kombót. :S Hát, én aki a fagylalt, pláne a vaníliás első számú tinirajongója (pont úgy viselkedem a közelében) vagyok, sőt a sós dolgoknak az édessel való kombinálása is barátom, de ezt valahogy inkább nem. Sőt erősen előre tudom jelezni ezek után éjszakára a rémálmokat:).

Csináltam rakott karfiolt, mutatom a képet:). Apának azt hiszem túl diétás lett, semmi cukor, semmi tészta, semmi kenyér, krumpli, vagy rizs, viszont tényleg egy könnyű, mégis tápláló kaja, mert én mint húsimádó, természetesen telerakom hússal.

Rendkívül egyszerű a recept, mennyiségeket nem tudok írni, mert én olyan in medias res módon bánok a mennyiségekkel és a fűszerekkel is, írom úgy kábé.

Rakott karfiol

2 közepesfejű karfiol

60-70 deka csirkehús, persze csont nélkül, nem muszáj, hogy mell legyen, a comb úgyis finomabb

4 nagy! fej hagyma

2 doboz natúr joghurt, vagy tejföl

2 tojás

kevés olívaolaj

10 deka reszelt sajt

víz

fűszer - ki mit szeret, nálam vegeta, grill fűszer, só, bors, kicsi majoranna

A karfiolt megszabadítom a ruhájától (levelek), jó kis darabokra szétszedem, felrakok egy nagy fazék vizet a tűzre, jól megszórom vegetával, vagy olyasmivel:), azt felforralom, majd belehajigálom a karfiolt, vigyázat a forrásban levő víz forró!!! Nem főzöm teljesen puhára, mert felesleges, majd leveszem a tűzről, és leöntöm róla a vizet.

A húsos rész egy jó kis brassóira hajaz, felkockázom a sok-sok hagymát és a húst. A hagymát olívaolajon jól összeszottyasztom, természetesen mindezt fazékban teszem, mert amúgy hogy nézne ki. Amikor már megadta magát rászórom a húst, dobok egy kis sót és borsot, ízlés szerint, más nem kell bele. Letakarom, hagyom, hogy a hús engedjen levet, majd felöntöm vízzel, de csak annyira, hogy épp ellepje. Addig főzöm, nem is kell rá a fedő, míg a husi puha nem lesz. Sok lé ne maradjon rajta, ez nem pörkölt.

Jöhet a főműsor: a 2 doboz joghurtot jól összekeverem 2 tojással, és megfűszerezem, ki mit szeret alapon. Ránézek az elkészült hozzávalókra, és saccra keresek egy olyan edényt, amit használhatok a sütőben, és belefér minden. Közben bekapcsolom a sütőt, mondjuk 180 fokra. Én jénaiban csináltam. Fogom az edényt és kiolajozom, majd beleszórom a karfiol felét, hogy ellepje az edény alját, erre ráborítom a húst egyenletesen, öntök rá a joghurtos gezemicéből, majd beborítom szépen a maradék karfiollal. A joghurtos cucc maradékának a felét rálocsolom, a másik felébe beleszórom a lereszelt sajtot, és szépen rákenegetem a tetejére. Be a sütőbe, addig sütöm, amíg a teteje szépen megpirul, és a nagyja leve is eltűnik: 30-40 perc.

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://mazsolacsata.blog.hu/api/trackback/id/tr691197485

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: blog kaja gasztro recept
süti beállítások módosítása